У «Слузі народу» пропонують ув’язнювати на строк до 12 років за незаконний перетин військовозобов’язаними кордону під час війни

15:54, 10 апреля 2022
За перший незаконний перетин кордону пропонують давати до 10 років позбавлення волі, за повторний - до 12
У «Слузі народу» пропонують ув’язнювати на строк до 12 років за незаконний перетин військовозобов’язаними кордону під час війни
Джерело фото: dw.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7268 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне перетинання держаного кордону України під час дії воєнного стану, яким пропонується ув’язнювати на строк до 12 років за незаконний перетин кордону під час воєнного стану.

Законопроєктом пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 332-3  Незаконне перетинання держаного кордону України під час дії воєнного стану та встановити, що:

  1. Перетинання державного кордону України під час дії воєнного стану особою, яка згідно з законом приписана до призовної дільниці (призовником) у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів, або за документами, що містять недостовірні відомості або з приховуванням від прикордонного контролю, - карається штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.
  2. Ті самі дії, вчинені військовослужбовцями та військовозобов’язаними, резервістами, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, а також посадовцями органів державної влади та місцевого самоврядування, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
  3. Дії, передбачені частинами першою або другою, вчинені повторно або групою осіб або службовою особою з використанням службового становища, - караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такої.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується ув’язнювати на термін до 10 років призовників, які не повернулися в Україну після оголошення воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва