Ростислав Шурма прокоментував інформацію щодо надання Україні 50 млрд євро в рамках G7

16:29, 20 апреля 2022
Ростислав Шурма: Фінансова допомога буде спрямована на закриття дефіциту бюджету, який збільшився у зв’язку із війною.
Ростислав Шурма прокоментував інформацію щодо надання Україні 50 млрд євро в рамках G7
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Партнери з усього світу надають фінансову підтримку Україні. Щоправда, деякі країни надають її не безпосередньо українським установам, а країнам, що приймають українських біженців.

Так, раніше глава Офісу Президента Андрій Єрмак повідомляв, що з 924 млн доларів, зібраних для України, лише 4,26 відсотки було перераховано на рахунки Нацбанку та посольств Україні. Президент Володимир Зеленський також наголосив, що допомога має йти через Україну.

20 квітня в українських ЗМІ з’явилися інформація, що канцлер Німеччини, яка нині головує у G7, Олаф Шольц за підсумками конференції за участю лідерів західних країн заявив, що вважає можливим надання Україні фінансової допомоги в розмірі 50 млрд євро в рамках G7.

Куда підуть дані кошти у разі їх надання?

Заступник Керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма у коментарі нашому виданню зауважив наступне.

«Керівництво держави веде активні перемовини з абсолютно усіма нашими міжнародними партнерами щодо надання Україні фінансової допомоги. Вона буде спрямована на закриття дефіциту бюджету, який збільшився у зв’язку із війною, яку розв’язала Російська Федерація проти України. Конкретні суми, терміни, а також напрямки надання фінансової допомоги можна буде озвучувати після фіналізації переговорного процесу, який наразі триває», - зазначив він.

Додамо, що раніше Президент Світового банку Девід Мелпас анонсував пакет підтримки, включно з Україною, країнам, що приймають українських біженців, і країнам, які розвиваються, що страждають від супутніх економічних потрясінь, в обсязі близько 50 млрд доларів у поточному кварталі 2022 року і близько 170 млрд доларів за 15 місяців до червня 2023 року – як відповідь на загрозу глобальної продовольчої кризи, спричиненої війною рф проти України.

Також прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда пообіцяв збільшити обсяг надаваних Україні позик зі 100 млн. дол. до 300 млн. дол., зазначивши, що підтримка економіки України є невідкладним завданням.

Велика Британія, одна з найближчих союзників України, виділила для нагої держави 400 млн. фунтів стерлінгів (близько 520 млн. дол.) допомоги, а також надасть 220 млн. фунтів стерлінгів для гуманітарних потреб країнам, які приймають українських біженців.

Окрім цього, Сполучене Королівство виступило гарантом позики Україні від Світового банку на суму 1 млрд. доларів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду