Удар по дефіциту: Кабмін планує спрямувати на ринок 70 тисяч тон бензину

17:39, 5 мая 2022
Урядовці обіцяють ринку 70 тисяч тон бензину та близько 40 тисяч тон дизелю.
Удар по дефіциту: Кабмін планує спрямувати на ринок 70 тисяч тон бензину
Джерело фото: autocentre.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів планує спрямувати на ринок 70 тисяч тон бензину та близько 40 тисячі тон дизелю. Про це під час засідання президії конгресу місцевих та регіональних влад повідомила перший віце-прем’єр Юлія Свириденко.

Вона повідомила, що наразі в операторів ринку у залишках зберігається 22,5 тис. тон бензинів та 41,4 тис. тон дизельного пального.

«Ми ухвалили низку урядових рішень, які дають змогу спрямувати наявні в країні обсяги – це 70 тисяч тон бензину й близько 40 тисяч тон дизелю – на ринок, що має зменшити дефіцит», – сказала Юлія Свириденко й додала, що в операторів також законтрактовані певні об’єми у Європі.

За її словами, тимчасовий відчутний дефіцит пального виник через знищення російським агресором потужностей Кременчуцького НПЗ та низки нафтобаз.

При цьому Свириденко відзначила, що на ринку нафтопродуктів фіксується надлишковий попит, що може бути викликано панікою серед населення через тимчасовий дефіцит пального.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», уряд підвищив надбавки на бензин та дизель, що призведе до подорожчання палива. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що рішення дозволить протягом тижня ліквідувати дефіцит палива в Україні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде