Зеленський підписав закон про «зачистку» законодавства від радянської спадщини

21:46, 9 мая 2022
З законодавчого поля прибрано понад тисячу нормативних актів СРСР. Уряду доручено розробити проєкти Житлового, Трудового кодексів та Кодексу України про адміністративні проступки.
Зеленський підписав закон про «зачистку» законодавства від радянської спадщини
Джерело фото: portal.lviv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №4284 «Про дерадянизацію законодавства», яким припинив дію понад тисячі нормативних актів, що ухвалені за часів СРСР та доручив уряду напрацювати нову редакцію Трудового кодексу. Відповідний запис з’явився на сайті парламенту.

Законом скасовано дію нормативно-правових актів радянського періоду і визнано такими, що не застосовуються на території України, загалом 1228 актів органів державної влади і управління СРСР і УРСР, окрім їх положень, що не суперечать Конституції України і Закону України «Про правонаступництво» та стосуються: суверенітету України та її територіальної цілісності в межах існуючого держкордону України, визначеного Конституцією та законами України, а також міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана ВРУ; адміністративно-територіального устрою України; опису, нагородження, вручення, правил носіння та передачі орденів, медалей, орденських стрічок та стрічок медалей на планках, знаків розрізнення, почесних звань, звань СРСР.

Крім цього депутати доручили уряду протягом року з дня набуття чинності законом подати на розгляд парламенту проєкти Житлового кодексу України, Трудового кодексу України та Кодексу України про адміністративні проступки.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» 24 березня набув чинності закон авторства очільниці комітету з питань соціальної політики Галини Третякової про обмеження трудових прав українців на час війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді