Активісти натякають Зеленському, що європейські посадовці не дадуть Україні статус кандидата до ЄС без «перезавантаження» судової влади

14:50, 11 мая 2022
Активісти проводять з посадовцями ЄС зустрічі у Парижі стосовно судової реформи.
Активісти натякають Зеленському, що європейські посадовці не дадуть Україні статус кандидата до ЄС без «перезавантаження» судової влади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський у телеграмі повідомив, що продемонстрував під час відеозв‘язку заповнену другу частину опитувальника щодо членства в ЄС главі Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн.

Колишній член Громадської ради доброчесності Михайло Жернаков виклав у себе на сторінці фото Володимира Зеленського, який показує заповнений опитувальник на вступ України до Європейського Союзу, та зазначив, що без судового «перезавантаження» за участі міжнародних експертів європейські посадовці задоволені не будуть.

«На першому фото - Президент Зеленський і величезна друга частина опитувальника про вступ до ЄС.

На другому - делегація наших дівчат з громсектору в Парижі, ключовій столиці ЄС.

В Парижі посадовці недвозначно дали зрозуміти просту річ: ключовою реформою, яка цікавить ЄС, є судова. І ключовий в ній індикатор - успіх реформи ВРП за участі міжнародників», - написав він.

«Судова реформа - ключовий індикатор для отримання Україною статусу кандидата в ЄС. Нам чітко озвучили, що судова реформа, а саме оновлення Вищої ради правосуддя за участі міжнародних експертів, є головним індикатором, за яким ЄС оцінюватиме Україну», - пише екс-координаторка ГРД Галина Чижик, яка вирушила до Парижу розмовляти про членство України в ЄС.

«Зараз ми в Парижі… Щойно ми мали зустріч з представниками департаменту МЗС Франції, які займаються питаннями, пов’язаними з Європейським Союзом», - підкреслила вона.

Нагадаємо, що Франція має президенство в Раді ЄС.

Отже, наразі зустрічі з уповноваженими посадовцями ЄС стосовно членства України в ЄС проводяться не лише керівництвом держави, зокрема керівниками Офісу Президента, КМУ, МЗС тощо, а й безпосередньо активістами, які висловлюють свої міркування з цього приводу.

Джерело фото: Alyona Getmanchuk/Facebook

Джерело фото: Alyona Getmanchuk/Facebook

 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Костін
    Андрій Костін
    Генеральний прокурор України
  • Юрій Жизнєвський
    Юрій Жизнєвський
    голова Житомирського апеляційного суду
  • Микола Мойсюк
    Микола Мойсюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Олена Соколенко
    Олена Соколенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ростислав Кузан
    Ростислав Кузан
    суддя Львівського окружного адміністративного суду