Кабмін на час війни спростив реалізацію імпортованого бензину в Україні

13:43, 12 мая 2022
На час війни дозволяється обіг палив з країн ЄС та інших(окрім РФ та Білорусі) на підставі документа, що підтверджує відповідність нафтопродуктів вимогам Технічного регламенту виданого іноземним суб’єктом господарювання або органом з оцінки відповідності мовою оригіналу.
Кабмін на час війни спростив реалізацію імпортованого бензину в Україні
Джерело фото: staff-capital.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів на час воєнного стану спростив введення в обіг та обіг імпортного бензину(окрім палива з РФ та Білорусі), що має пришвидшити його появу на АЗС. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №555 від 10 травня

Вказаною постановою абзац другий пункту 5 Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 927, викласти в такій редакції

«Дозволяється введення в обіг і обіг палив, які ввозяться на митну територію України з держав — членів ЄС та інших держав (крім палива походженням з Російської Федерації та Республіки Білорусь та/або палива, власниками якого є юридичні особи, які зареєстровані на території Російської Федерації та Республіки Білорусь, або кінцевими бенефіціарами яких є Російська Федерація та Республіка Білорусь, фізичні та юридичні особи, стосовно яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України “Про санкції”), на підставі документа, що підтверджує відповідність нафтопродуктів вимогам цього Технічного регламенту, виданого іноземним суб’єктом господарювання або органом з оцінки відповідності мовою оригіналу, що підтверджує відповідність нафтопродуктів стандартам EN 228 (автомобільні бензини) і EN 590 (дизельне паливо) або їх аналогів, — до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом наступних 90 календарних днів», - зазначається у документі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, як планують вирішувати проблему палива в Україні. Він запевнив, що палива в Україні буде більше.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області