У «Слузі народу» пропонують під час війни віддавати авто п’яних водіїв армії

15:03, 17 мая 2022
Пропонується за керування автівкою окрім штрафу конфісковувати авто з по дальшою його передачею на потреби Збройних сил чи МВС чи Державної прикордонної служби.
У «Слузі народу» пропонують під час війни віддавати авто п’яних водіїв армії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7382 про внесення зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння в умовах воєнного часу, яким пропонується окрім штрафу за керування машиною в стані алкогольного сп’яніння та позбавлення прав на час війни конфісковувати авто та передачу його збройним силам.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 130 Кодексу про адміністративні правопорушення новою частиною такого змісту: «Керування транспортним засобом особою в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, крім передбаченого покарання у попередніх частинах цієї статті, тягне за собою конфіскацію транспортного засобу для подальшої передачі його на потреби підрозділів Збройних сил України, або Міністерства внутрішніх справ України, або Державної служби України з надзвичайних ситуацій (за рішенням Кабінету Міністрів України, або уповноваженого ним органу державної влади)».

Чинна редакція статті 130 Кодексу про адміністративні правопорушення  передбачає штраф за водіння у нетверезому стані, а якщо водій втретє за рік попадеться, то авто можуть і конфіскувати та позбавити порушника прав на 10 років.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», мер Борисполя Володимир Борисенко повідомив, що у п’яних водіїв будуть вилучати машини на потреби війська.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси