У «Слузі народу» пропонують конфісковувати майно Білорусі

15:07, 26 мая 2022
Пропонується аби рішення про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації, Республіки Білорусь та їх резидентів приймається Радою національної безпеки і оборони України та вводиться в дію указом Президента України.
У «Слузі народу» пропонують конфісковувати майно Білорусі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7411 про внесення змін до деяких законів України щодо санкційної політики держави Україна по відношенню до держави Республіка Білорусь, яким пропонується конфісковувати активи, що належать Білорусі та її резидентам.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів» та змінити його назву на Закон України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації, Республіки Білорусь та їх резидентів».

Відповідно, вказаний закон, в разі схвалення ініціативи, визначатиме правові засади примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності (включаючи випадки, за яких це настійно вимагається військовою необхідністю) об’єктів права власності Російської Федерації як держави, яка почала повномасштабну війну проти України та Республіки Білорусь.

Зазначається, що примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації, Республіки Білорусь та їх резидентів здійснюється без будь-якої компенсації (відшкодування) їх вартості.

Рішення про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації, Республіки Білорусь та їх резидентів приймається Радою національної безпеки і оборони України та вводиться в дію указом Президента України.

Проєкт рішення про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації, Республіки Білорусь та їх резидентів до Ради національної безпеки і оборони України вноситься Кабінетом Міністрів України. Вказаний документ має затвердити Верховна Рада.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови, яким пропонувалося ініціювати перед Кабінетом міністрів процедуру конфіскації майна мобільного оператора «Київстар».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси