Зеленський підтримав надання розстрочки газовидобувним компаніям на сплату ренти за «блакитне паливо»

09:52, 27 мая 2022
Газовидобувні компанії під час воєнного стану сплачували ренту тільки за реалізований газ (а не видобутий), а решту доплатити протягом 3 місяців після закінчення воєнного стану.
Зеленський підтримав надання розстрочки газовидобувним компаніям на сплату ренти за «блакитне паливо»
Джерело фото: focus.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт  №7249 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей визначення рентної плати за видобування газу природного на період дії воєнного, надзвичайного стану та підтримав надання на час воєнного стану розстрочки на сплату ренти на видобуток корисних копалин.

Законом внесено зміни до Податкового кодексу та зазначено, що «тимчасово, з 1 квітня 2022 року до останнього дня (включно) місяця, в якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан на території України, сума податкових зобов’язань з рентної плати за користування надрами для видобування газу природного у кожному податковому (звітному) періоді нараховуватимуться за обсяг видобутого газу природного у відповідному податковому (звітному) періоді у відповідності до вимог статті 252 цього Кодексу та сплачуватиметься у розмірі, що відповідає обсягу реалізації газу природного у такому податковому (звітному) періоді».

Таким чином пропонується аби газовидобувні компанії під час воєнного стану сплачували ренту тільки за реалізований газ (а не видобутий), а решту доплатити протягом 3 місяців після закінчення воєнного стану.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», податкова заявила про зміни щодо обчислення рентної плати за користування надрами для видобування газу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду