Безугла запропонувала внести зміни до закону про ЗМІ: що передбачає законопроєкт

11:01, 8 июня 2022
Пропонується відродити газету Міністерства оборони. Передбачається, що друковане видання військового відомства фінансуватиметься за рахунок коштів державного бюджету.
Безугла запропонувала внести зміни до закону про ЗМІ: що передбачає законопроєкт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Мар’яна Безугла зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №7439 про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності друкованих засобів масової інформації, яким пропонується відродити газету Міністерства оборони на постійній основі.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 8-закону про друковані ЗМІ, виклавши її у такій редакції: «Міністерство оборони України має право на створення друкованого засобу масової інформації. До складу редакційної колегії друкованого засобу масової інформації, заснованого Міністерством оборони України, входять пропорційно прес-офіцери прес-служби Міністерства оборони України, журналісти, які висвітлюють військову тематику, а також представники громадських організацій та об’єднань».

Передбачається, що реклама програм політичних партій, виборчих блоків, діяльності їх керівників та членів, що має агітаційний характер у газеті Міноборони забороняється

Фінансування газети Міноборони здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Міноброни мало свою газету «Народна армія», яка існувала до кінця 2018 року. Однак у зв’язку з законом про реформування друкованих ЗМІ(попри дозвіл для Міноборони на час АТО мати власний друкований орган) газета фактично трансформувалася в сайт АрміяІнформ, куди перейшла працювати частина журналістів. На початку 2021 року в Міноборони заявили про намір відновити випуск газети «Народна армія» на постійній основі, однак цього так і не було зроблено. В інтернет-просторі працює сайт АрміяІнформ та радіо АрміяFM.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила законопроєкт, що передбачає збільшення видатків на оборону на 248 мільярдів гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси