Зеленський дав зелене світло впровадженню нового свята

15:19, 9 июня 2022
Глава держави підписав закон, що передбачає  святкування в Україні 28 липня  Дня Української Державності, але вихідним він стане після війни.
Зеленський дав зелене світло впровадженню нового свята
Джерело фото: focus.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №5864 про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності свого авторства да підтримав  запровадження нового свята

Згідно з документом День Української Державності буде відзначатися 28 липня.

Як зазначається у пояснювальній записці, «прийняття відповідного закону України сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення для нинішніх і прийдешніх поколінь Українського народу, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку Російської Федерації як держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення, що в свою чергу відповідатиме високим суспільним очікуванням та запиту на справедливість».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», наприкінці березня набув чинності закон авторства очільниці комітету з питань соціальної політики Галини Третякової, який передбачає суттєве обмеження трудових прав на час воєнного стану. Зокрема, згідно до документу, під час воєнного стану не застосовується норма щодо вихідних днів під час державних свят.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду