Шмигаль анонсував повне звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами

17:08, 11 июня 2022
Також буде менша ставка для авто з гібридними двигунами. Відповідний законопроект Уряд внесе у Верховну Раду.
Шмигаль анонсував повне звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами
Джерело фото: ukr-prokat.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 червня Кабмін схвалив та передав у Верховну Раду законопроект, який передбачає розмитнення авто в Дії. Також, за словам прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, буде звільнено від оподатування електромобілі.

«Все максимально просто й зручно. Достатньо ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбувається автоматично. Сплатити можна прямо в застосунку. Весь процес розмитнення — не більше 5 хвилин.

З іншого боку ми раз і назавжди усуваємо будь-які схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на авто при їх розмитненні. Митники не будуть впливати на формулу розмитнення. Її визначатимуть виключно характеристики авто: об'єм, тип та потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність. Також наш законопроект містить норми, що передбачають повне звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для авто з гібридними двигунами. У межах Українського зеленого курсу — це і турбота про нашу екологію, і чистіше повітря.

Урядовий законопроект та підхід — це приклад того, як реформа цифровізації стає одночасно антикорупційною реформою», - підкреслив він.

Відімітимо, що йдеться про три законопроекти.

Проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України».

Законопроектом пропонується встановити, що 50% надходжень від акцизного податку з ввезених на митну територію України транспортних засобів спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України; інші 50% таких надходжень спрямовуються до спеціального фонду Державного бюджету. Також передбачається скасувати норму щодо віднесення до доходів загального фонду Державного бюджету зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування, які сплачуються при набутті права власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації.

Проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України».

Законопроектом пропонується встановити, що  митне оформлення легкових автомобілів для їх вільного обігу на території України, здійснюється митними органами на підставі електронної митної декларації, яка подається декларантом через Єдиний державний веб- портал електронних послуг. Підприємства, які здійснюють декларування легкових автомобілів, що були у використанні та з року випуску яких минуло більше трьох років, можуть за бажанням обрати будь-яку іншу форму декларування передбачену Митним кодексом.

Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України».

Законопроектом пропонується змінити існуючу систему оподаткування легкових автомобілів шляхом впровадження нової формули розмитнення транспортного засобу,  відповідно до якої не буде братись до уваги вартість транспортного засобу. Формула розрахунку складатиметься з показників: віку, типу двигуна, об’єму двигуна та ексклюзивності транспортного засобу. Також передбачається виключити з переліку платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичних осіб, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду