Конституція для всіх: і великих, і малих, — оголошені переможці конкурсу

15:31, 29 июня 2022
До участі у Конкурсі долучилися діти 6-12 років з усіх куточків України, які за допомогою батьків та бібліотекарів дитячих бібліотек підготували 1054 відеоролики.
Конституція для всіх: і великих, і малих, — оголошені переможці конкурсу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

27 червня у рамках відзначення Дня Конституції України у Національній бібліотеці України для дітей відбулася прес-конференція, присвячена підбиттю підсумків Всеукраїнського конкурсу із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих».

Учасниками прес-конференції виступили суддя Верховного Суду, координатор Національного правоосвітнього руху «Справедливці» Володимир Кравчук, генеральний директор Національної бібліотеки для дітей Алла Гордієнко, суддя Конституційного Суду України Галина Юровська, ілюстратор «Конституції для всіх: і великих, і малих» Ірина Холодкевич, голова правління ГО «Здорове дитинство без меж» Тетяна Репеде.

«Наша мета, щоб громадянин був освічений і відповідальний за державу. Бо державу творять наші діти», - зауважив Володимир Кравчук.

Всеукраїнський конкурс із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих» проводився Національною бібліотекою України для дітей та Громадською організацією «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» з 18 квітня з метою ознайомлення дітей із основними положеннями Конституції України; підвищення рівня правової культури та правосвідомості; привернення уваги широкої аудиторії до громадянської освіти, демократії та прав людини.

Основним конкурсним завданням було створення відеоролику, на якому діти декламують статті книжки «Конституція для всіх: і великих, і малих». До участі у Конкурсі долучилися діти 6-12 років з усіх куточків України, які за допомогою батьків та бібліотекарів дитячих бібліотек підготували 1054 відеоролики.

Методичне забезпечення Конкурсу та його загальну координацію здійснювала НБУ для дітей. Переможці Конкурсу визначалися у двох номінаціях: «Вибір глядачів» за вищою сумарною кількістю реакцій глядачів; «Вибір журі», до складу якого увійшли представники організаторів та обласних бібліотек для дітей.

Оголошення переможців Конкурсу відбулося 28 червня у день Конституції України.

Усі учасники отримали сертифікат учасника Конкурсу та примірник книги «Конституція для всіх: і великих, і малих», а переможці будуть нагороджені спеціальним дипломом та футболкою з символікою Конкурсу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області