Раді пропонують запровадити кримінальну відповідальність за неофіційне поширення інформації про наступ чи відступ ЗСУ

10:00, 30 июня 2022
Пропонується за поширення інформації про наступ чи відступ Збройних сил до публікації Генштабом чи Міністерством оборони карати позбавленням волі на строк до 8 років.
Раді пропонують запровадити кримінальну відповідальність за неофіційне поширення інформації про наступ чи відступ ЗСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань соціальної політики Галина Третякова та заступник голови комітету з питань національної безпеки та оборони Мар’яна Безугла зареєстрували у Верховній Раді проєкт закону №7502 про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України, який передбачає кримінальну відповідальність за неофіційне поширення інформації про наступ чи відступ Збройних сил України.

Законопроєктом пропонується доповнити викласти частину другу статті 114-2 Кримінального кодексу у такій редакції: поширення інформації про переміщення, рух (у тому числі наступ або відступ до/з населених пунктів (їх частин)) або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, а також про захоплення (звільнення) населених пунктів (їх частин) збройними чи воєнізованими формуваннями (від збройних чи воєнізованих формувань) держави-агресора, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Як зазначається у пояснювальній записці свідоме чи несвідоме неофіційне поширення інформації про наступ чи відступ Збройних сил допомагає ворогові тому пропонується криміналізувати такі дії.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у березні запровадила кримінальну відповідальність за неофіційне поширення інформації про переміщення Збройних сил.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва