Кабмін дозволив оформлювати довідку внутрішньо переміщеної особи з паспортом у Дії

13:04, 7 июля 2022
В разі відсутності паспорта особа може пред’явити документ, що посвідчує особу у додатку Дія.
Кабмін дозволив оформлювати довідку внутрішньо переміщеної особи з паспортом у Дії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів дозволив під час оформлення довідки внутрішньо переміщеної особи пред’являти електронний паспорт особи у додатку Дія. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №755 від 1 липня

Згідно з документом пред’являти документ у додатку Дія можна, за умови, відсутності паспорта. Крім цього дозволяється  пред’являти документ, що свідчить про подання документів для оформлення паспорта.

“У разі відсутності документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, під час подання заяви про взяття на облік у період дії воєнного стану заявник пред’являє відображення в електронній формі інформації, що міститься у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України або її спеціальний статус, сформованих засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або єДокумент, або довідку про подання документів для оформлення паспорта громадянина України, видану центром надання адміністративних послуг, державним підприємством, що належить до сфери управління ДМС, і його відокремленим підрозділом, територіальним органом або територіальним підрозділом ДМС, за відповідною формою для осіб, яких ідентифіковано за відомостями Єдиного державного демографічного реєстру або відомчої інформаційної системи ДМС.”.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», стало відомо у якому випадку українцям можуть скасувати дію довідки про взяття на облік ВПО.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде