Кабмін дозволив військовополоненим розмовляти по телефону

11:44, 8 июля 2022
Військовополонені отримали право на телефонні розмови за допомогою засобів IP-телефонії.
Кабмін дозволив військовополоненим розмовляти по телефону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів дозволив розмовляти по телефону військовополоненим. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду напередодні, повідомив представник Верховної Ради у Кабінеті міністрів Тарас Мельничук.

За його словами, вказана норма передбачена змінами до порядку тримання військовополонених.

«Змінами врегульовано питання приймання та обліку військовополонених, проведення їх обшуків та оглядів, відвідування таборів і дільниць для тримання військовополонених, надання військовополоненим права на телефонні розмови за допомогою засобів IP-телефонії. Визначено порядок забезпечення участі військовополонених у слідчих та процесуальних діях, судовому розгляді», - зазначив Мельничук. Додамо, що чинна редакція порядку забороняє військовим користуватися мобільними телефонами.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін 9 квітня затвердив порядок тримання військовополонених. Згідно з документом фінансування заходів щодо тримання військовополонених у таборах та дільницях для тримання військовополонених у 2022 році здійснюється за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде