Зарплати працівників апаратів судів: у соцмережах продовжується обговорення

10:15, 3 февраля 2020
У відкритому листі працівники апаратів судів повідомляли, що вони отримують 4-5 тисяч гривень на місяць.
Зарплати працівників апаратів судів: у соцмережах продовжується обговорення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Рада суддів взяла на контроль проблему виплати заробітної плати працівникам апаратів судів.

«Ми знаємо про проблему з виплатами заробітної плати співробітникам апаратів судів та помічників суддів. Ми постійно перебуваємо в контакті з Державною судовою адміністрацією. ДСА запевняє РСУ і мене особисто, що, незважаючи на дефіцит фонду оплати праці, за підсумками першого кварталу 2020 року середній розмір заробітної плати в апаратах судів буде не менше, ніж в минулому році. Оскільки дефіцит фонду заробітної плати становить мільярди гривень, ДСА докладає зусиль щодо збільшення позапланових надходжень до бюджету»,  розповів Голова РСУ Богдан Моніч.

Нагадаємо, працівники апаратів судів підготували відкритий лист до Президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, міністра юстиції та голови ДСА. В листі, зокрема, повідомлялося про низький рівень оплати праці працівників апаратів судів.

«Так, посадовий оклад працівника апарату суду згідно Постанови, яка набрала чинності з 1 січня 2019 року становить: провідний спеціаліст, старший секретар суду, секретар судового засідання — 3800 грн; спеціаліст, судовий розпорядник, секретар суду — 3524 грн; головний спеціаліст — 4900 грн».

В соцмережах продовжилися активні дискусії щодо проблеми зарплат працівників апаратів судів.

Відзначимо, що в ДСА проблеми з виплатою заробітної плати для працівників апарату судів та помічників суддів прогнозували ще восени минулого року.

Як пояснювали в ДСА, причина такого явища - відсутність належного фінансування з бюджету. Дефіцит бюджету системи правосуддя на 2020 рік становить близько 10 млрд грн.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді