Порушення карантину на Великдень: реакція соцмереж

13:20, 21 апреля 2020
Для частини вірян карантинні обмеження на Великдень не мали сенсу.
Порушення карантину на Великдень: реакція соцмереж
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заклики провести Великдень вдома на минулому тижні лунали звідусіль. Кількість випадків коронавірусу в Україні продовжує зростати, а спалахи зафіксовані серед священнослужителів. Зачинено на карантин навіть Києво-Печерську Лавру.

Однак, як і прогнозувалося, для частини вірян карантинні обмеження на Великдень не мали сенсу. Наприклад, інфікований священнослужитель в Чернівецькій області відмовився вірити результатам лабораторних тестів і вирішив продовжити богослужіння в церкві.

Богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх областях України. Участь у них взяли майже 130 тис. громадян. Лише у 19 культових спорудах на території 13 областей було зафіксовано порушення карантинних обмежень, зокрема надмірне скупчення людей та відсутність індивідуальних засобів захисту.

«Цьогоріч на богослужіння прийшло 130 тисяч вірян. Торік на Великдень у церквах зібралося сім з половиною мільйонів прихожан», – наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомив Антон Геращенко, священників притягнуть до відповідальності за богослужіння на Великдень під час карантину.

«Якщо хтось захворіє з тих парафіян, які були в храмі того дня, і, не дай Боже, помре, це може бути кримінальний термін, позбавлення волі. Якщо ніхто не захворіє, і це покаже статистика протягом найближчого тижня-півтора, - це буде штраф або умовний термін. Але ніхто полишати цього просто так не буде», - заявив заступник міністра.

В соціальній мережі продовжуються дискусії щодо ситуації з богослужіннями.

Так, судівська спільнота намагалася дати відповідь на питання: «Якщо людина своєю поведінкою порушує умови суспільного договору, чи має вона право на блага, що забепечуються цим суспільством?».

До обговорення приєднались користувачі соцмереж, більшість з яких були обурені скупченнями людей в храмах.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що станом на 21 квітня в Україні  6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Також ми писали про масове зібрання у Святогорській Лаврі на Донеччині. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде