Суди не відправлятимуть поштою повістки та копії судових рішень: реакція соцмереж

10:42, 9 июня 2020
Укрпошта підняла тарифи, а у ДСА немає коштів.
Суди не відправлятимуть поштою повістки та копії судових рішень: реакція соцмереж
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наразі судах відсутні кошти на відправку листів: судових повісток, прийнятих процесуальних рішень та іншої поштової кореспонденції сторонам та учасникам судових процесів. Це, безумовно, тягне за собою порушення права громадян на доступ до правосуддя.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» виконавча гілка влади в особі уряду та міністерств поки даним питанням не занепокоїлася: переживають лише судді, а ДСА пише листи керівникам апаратів судів з проханням почекати. Раніше глава ДСА Зеновій Холоднюк пояснив, що дефіцит коштів обумовлений в тому числі підняттям тарифів «Укрпоштою».

Голосіївський районний суд міста Києва повідомив про затримки з відправленням поштової кореспонденції, що пов’язані з дефіцитом поточних видатків на забезпечення здійснення судочинства. Насамперед мова йде про поштові відправлення судових повісток(повідомлень), ухвал, рішень, тощо. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Шевченківський районний суд міста Києва звернувся до Вищої ради правосуддя, Ради суддів України та Державної судової адміністрації  України з листом, у якому інформується про неможливість направлення судової кореспонденції через брак коштів. 

Ситуацією, що склалася неабияк занепокоїлися і користувачі соцмереж.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одеському окружному адмінсуді закінчились кошти на відправлення кореспонденції.

Така ж ми писали про проблему у Шевченківському райсуді Києва.

Нагадаємо, голова ДСА розповідав, що наразі апарат судів фінансується за рахунок кандидатів у судді, однак грошей на майбутніх суддів не вистачить. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді