Українці коментують нову схему посадових окладів держслужбовців

11:30, 7 февраля 2022
Уряд затвердив Схему посадових окладів держслужбовців у 2022 році.
Українці коментують нову схему посадових окладів держслужбовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета», уряд затвердив нову Схему посадових окладів держслужбовців на 2022 рік.

Постановою № 89 Кабмін затвердив зміни до постанов від 18 січня 2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» і від 24 травня 2017 р. № 358 «Деякі питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя».

  1. Посадові оклади на посадах державної служби підкатегорії В3 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, становлять два розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом.
  2. Посадові оклади працівників структурних підрозділів, які є юридичними особами, територіальних (регіональних) органів центральних органів виконавчої влади, юрисдикція яких поширюється на територію однієї або кількох областей, м. Києва або м. Севастополя, визначаються за підкатегоріями Б1 — В3, а працівників структурних підрозділів територіальних органів центральних органів виконавчої влади в області, м. Києві або м. Севастополі, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, — відповідно до схеми посадових окладів на посадах державної служби, передбаченої для державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, крім органів доходів і зборів.
  3. Посадові оклади державних службовців НАДС визначаються відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 1,2.
  4. Посадові оклади керівних працівників структурних підрозділів, головних та провідних спеціалістів Мінекономіки, Мінфіну та Мінцифри, які здійснюють підготовку висновків до проектів нормативно-правових актів, визначаються відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 1,3, посадові оклади керівних працівників структурних підрозділів, головних та провідних спеціалістів Мін’юсту, які здійснюють правову експертизу проектів нормативно-правових актів, державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також інших органів, визначаються відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 1,3. Передбачене цим пунктом підвищення посадових окладів не застосовується до фахівців з питань реформ.
  5. Посадові оклади державних службовців Секретаріату Кабінету Міністрів України, Офісу Президента України, допоміжних, консультативно-дорадчих органів, утворених Президентом України, Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, апарату Рахункової палати, Офісу Генерального прокурора визначаються відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 1,3.

Посадові оклади керівних працівників, державних експертів, головних та провідних спеціалістів, які здійснюють підготовку висновків щодо проектів нормативно-правових актів та/або проводять фахову, наукову, юридичну експертизу проектів таких актів, та державних службовців, які безпосередньо виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, роботи з розроблення програмного забезпечення, адміністрування баз даних, впровадження та підтримки новітніх інформаційно-комунікаційних технологій в Апараті Верховної Ради України, Секретаріаті Кабінету Міністрів України, Офісі Президента України, Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Апараті Ради національної безпеки і оборони України, Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини — відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 1,45.

Під час підвищення посадових окладів державних службовців застосовується один з коефіцієнтів, передбачених цією приміткою.

Передбачене цією приміткою підвищення посадових окладів не застосовується до фахівців з питань реформ Офісу Президента України та Секретаріату Кабінету Міністрів України.

6. Посадові оклади перших заступників керівників самостійних структурних підрозділів (підкатегорія Б1) установлюються на 3 відсотки нижче від посадового окладу керівника відповідного самостійного структурного підрозділу, передбаченого цією схемою.

7. Установлення посадових окладів державним службовцям за прирівняними посадами в межах підкатегорій Б1 — Б3 здійснюється керівником державної служби у відповідному державному органі.

Посадові оклади державних службовців Апарату Верховної Ради України, Офісу Президента України, допоміжних органів, утворених Президентом України, що належать до підкатегорій Б1 — В1, установлюються керівником державної служби Апарату Верховної Ради України, Офісу Президента України, допоміжних органів, утворених Президентом України, в межах граничних розмірів посадових окладів, визначених цією схемою для посад відповідної підкатегорії.

8. Посадові оклади державних службовців, які безпосередньо виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту, безпеки інформаційних технологій, визначаються відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 1,2. Передбачене цим пунктом підвищення посадових окладів не застосовується до державних службовців державних органів, зазначених у пункті 4 і 5 приміток до цієї схеми.

9. Посадові оклади працівників управління, юрисдикція якого поширюється на територію м. Києва, департаменту у складі апарату міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, визначаються за підкатегоріями Б1 — В3 схеми посадових окладів на посадах державної служби, передбаченої для державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію Автономної Республіки Крим, однієї або кількох областей, мм. Києва та Севастополя, а працівників відділів, юрисдикція яких поширюється на території районів у м. Києві, департаменту у складі апарату міністерств та інших центральних органів виконавчої влади — за підкатегоріями Б1 — В3 схеми посадових окладів на посадах державної служби, передбаченої для державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення.

10. Посадові оклади працівників міжрегіональних територіальних органів Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, територіальних органів Держенергонагляду визначаються відповідно до схеми посадових окладів на посадах державної служби, передбаченої для державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію однієї або кількох областей, мм. Києва та Севастополя, з коефіцієнтом 1,5.

11. Посадові оклади працівників Боргового агентства визначаються відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 2.

Користувачі соцмереж коментують нововведення.

Раніше ми детально аналізували зазначену постанову.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва