Господарський суд захистив права пацієнтів психоневрологічного інтернату

17:00, 24 октября 2018
Суд захистив права осіб, гарантовані ст. 3 Конституції України.
Господарський суд захистив права пацієнтів психоневрологічного інтернату
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Господарський суд  Івано-Франківської області 9 жовтня 2018 року ухвалив рішення, яким відмовив у позові  керівнику Тисменицької місцевої прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Івано-Франківської обласної ради та Департаменту соціальної політики Івано-Франківської міської обласної державної адміністрації до КУ «Погонянський психоневрологічний інтернат» та ТОВ «Івано-Франківськгаз збут» про визнання недійсною публічної закупівлі та договору постачання природного газу на суму 513074,32 гривень, повідомляє прес-служба суду.

Комунальна установа «Погонянський психоневрологічний інтернат», забезпечуючи фундаментальні права людини, змушена була укласти договір на постачання природного газу з метою недопущення припинення теплопостачання в холодний період, застосовуючи переговорну процедуру, оскільки в іншому випадку настання надзвичайних ситуацій було б неминучим.

При винесенні судового рішення, суд звернув особливу увагу на те, що особи із обмеженими можливостями, які перебувають в спеціалізованих установах та постійно прикуті до ліжка, мають право на найбільший досяжний рівень здоров’я без дискримінації за ознакою інвалідності, в тому числі право на комфортні умови проживання в цих закладах, які їм зобов’язана забезпечити держава у відповідності до ст. 3 Конституції України.

Детальніше з текстом рішення  можна ознайомитися за посиланням

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ спільно з Держприкордонслужбою та митницею блокували в Одеській області контрабанду великої партії сигарет з території невизнаної Придністровської молдавської республіки.

Крім того, співробітники Служби безпеки України затримали у Волинській області банду, яка видавала себе за співробітників Нацгвардії.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді