Сканування справ в судах: питання відкладено

18:05, 1 ноября 2018
Рада суддів відклала питання щодо сканування справ в судах
Сканування справ в судах: питання відкладено
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада суддів України після обговорення проблемних питань запровадження та забезпечення функціонування підсистеми електронного суду Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи вирішила відкласти прийняття рішення до наступного засідання.

Валерія Чорна, доповідаючи з зазначеного питання, підкреслила, що наразі відсутні достатні передумови для запуску роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з 1 січня 2019 року, а тому і сканувати справи та переводити їх в електронну форму нині немає потреби.

«Державна судова адміністрація повинна провести певні підготовчі заходи: забезпечити суди комп‘ютерною технікою та організувати навчання працівників апарату суду та самих суддів роботі з ЄСІТС», — констатувала членкиня комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування Ради суддів України Валерія Чорна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, чого варто очікувати від впровадження ЄСІТС. Тоді повідомлялось, що суди очікує справжня технічна революція, адже з 2019 р. має запрацювати Єдина інформаційно-телекомунікаційна система. Заступник голови ДСА Сергій Чорнуцький розповів, що один з її важливих аспектів — унеможливити втручання в автоматизовану систему розподілу справ.

Пізніше стало відомо, що в ДСА оприлюднили Класифікатор всіх судів в країні. Заступник голови ДСА повідомив, що Класифікатор судів вводить новий формат кодів судів. Тепер код суду буде мати буквені та цифрові символи, що в подальшому, із введенням ЄСІТС, дозволить генерувати унікальний номер судової справи і номер судового рішення.

Автор: Ольга Туева
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде