Смертельне ДТП в Хмельницької області: суд ухвалив рішення щодо водія

16:21, 8 февраля 2019
Винуватцю призначили покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.
Смертельне ДТП в Хмельницької області: суд ухвалив рішення щодо водія
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Визнати винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та призначити покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування на 1 іспитовий рік, — такий вирок виніс Білогірський районний суд жителю Теофіпольського району.

По суті справи: ввечері 14 жовтня 2017 року 30-річний чоловік, котрий був за кермом власного авта, не обрав безпечної швидкості та наїхав на велосипедиста, що рухався у попутному напряму, в с.Човгузів Теофіпольського району. Отримані потерпілим численні травми виявилися не сумісними з життям.

У суді обвинувачений свою провину визнав, сказав, що лише на кілька секунд  задивився в бокове скло і вже на невеликій відстані від автомобіля побачив велосипедиста. Хотів оминути, але маневрувати не вдалося. На місці аварії зупинився, викликав поліцію та медиків.

«Беручи до уваги суспільну небезпечність вчиненого обвинуваченим злочину, його особу (позитивну характеристику, перебування на утриманні трьох неповнолітніх дітей), думку потерпілої, яка не наполягає на реальному позбавленні волі, з огляду на те, що збитки, спричиненні злочином, відшкодовані частково, з урахуванням того, що кримінальне правопорушення характеризується необережною формою вини, суд приходить до висновку, що Д. слід обрати покарання, необхідне і достатнє для його виправлення та попередження скоєння нових злочинів у вигляді позбавлення волі, без реального його відбування», — зазначає у вироку суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд ухвалив рішення щодо водія, підозрюваного у смертельній аварії на трасі Одеса — Рені.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду