Напад на Голосіївський райсуд Києва: судді зробили заяву щодо стрілянини

11:11, 13 марта 2019
Судді пов'язують обстріл суду зі своєю професійною діяльністю.
Напад на Голосіївський райсуд Києва: судді зробили заяву щодо стрілянини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Голосіївського районного суду Києва Наталія Петрівна Чередніченко та суддя Оксана Володимирівна Мирошниченко повідомили Вищу раду правосуддя та ГПУ про постріли та пошкодження приміщення суду внаслідок неправомірних дій невстановлених осіб та надіслали офіційне повідомлення про втручання у здійснення правосуддя. Про це передає прес-центр Судової влади України.

Голова суду повідомляє, що в ніч на 12 березня 2019 року невідомі особи здійснили постріли у приміщення Голосіївського районного суду Києва, внаслідок чого були пошкоджені стіни та вікна двох службових кабінетів (№26 та 27) другого поверху суду. Судді зазначили, що на місце події були викликані представники правоохоронних органів, які проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до пошкодження майна, та з’ясовують обставини подій.

Суддя Мирошниченко О. В. зазначає, що постріли у тому числі були здійснені у вікно її службового кабінету. Крім того, суддя вказує, що у зв’язку із закінченням з червня 2018 року п’ятирічного строку її повноважень як судді вона не відправляє правосуддя, однак вважає вказану подію тиском на суддів Голосіївського районного суду Києва.

Відповідно до ст. 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що невідомі обстріляли другий і третій поверхи будівлі суду.

Також нам стало відомо, що у Києві правоохоронні органи розшукують зловмисника, який обстріляв будівлю суду.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді