Держреєстратори та нотаріуси склали тести щодо підтвердження профкомпетентності: результати

14:29, 6 мая 2019
На іспити з’явились 263 особи, з них 96 осіб, або 37%, склали тестування успішно.
Держреєстратори та нотаріуси склали тести щодо підтвердження профкомпетентності: результати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У період з 19 квітня по 3 травня державні реєстратори та нотаріуси, які тимчасово відключені від реєстрів, а також особи, які вирішили здійснювати реєстраційну діяльність вперше, складали тестування щодо підтвердження професійної компетентності у сферах державної реєстрації.

За цей період на іспити з’явилась 263 особи, з них 96 осіб або 37% склали тестування успішно. Додатково повідомляємо, що серед них 6 нотаріусів. Наступного дня всі, хто успішно склали іспити, отримали сертифікат про проходження тестування і за декілька днів будуть підключені до реєстрів та продовжать свою роботу. Загалом за час проведення іспитів успішно тестування склали 267 осіб.

«Метою цього іспиту є відбір грамотних юристів, компетентних спеціалістів, які шанують букву Закону. До слова, ми вирахували середній бал, і він становить 60 балів», — повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

«Ми зараз бачимо хорошу тенденцію. Кількість осіб, які подають документи для проходження тестування, збільшується. Вони знову звертаються до законодавства, відновлюють у пам’яті те, що могли призабути. Це і є свідченням того, що тестування є правильним кроком Міністерства юстиції», — додала заступник міністра.

Окрім того, вона наголосила, що тестування для державних реєстраторів-нотаріусів не є «додатковим іспитом», а навпаки — визначає рівнозначні умови для підключення до Реєстрів всіх реєстраторів у разі тимчасового блокування їхнього доступу до Реєстрів.

Нагадуємо: це було третє тестування щодо підтвердження професійної компетентності. Тестування триває 2 години, протягом яких особа має відповісти на 100 запитань. Особи, які правильно відповіли на 75 запитань і більше є такими, що успішно пройшли тестування. Результати відомі одразу - кожен учасник бачить їх на екрані свого комп’ютера.

Наступні тестування відбудуться у травні. Відповідне оголошення буде розміщено на сайті Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент України Петро Порошенко підписав два укази про призначення суддів до місцевих господарських судів.

Крім того, у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України визначено графік проведення засідань колегій Комісії щодо розгляду питання про проведення співбесід за результатами дослідження досьє у межах кваліфікаційного оцінювання суддів на 13–16 травня 2019 року.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей