Вища рада правосуддя розглядає матеріали про звільнення суддів

10:01, 16 января 2020
Вища рада правосуддя проводить чергове засідання.
Вища рада правосуддя розглядає матеріали про звільнення суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В четвер, 16 січня, Вища рада правосуддя проводить чергове засідання. Початок о 10:00. Про це йдеться на сайті ВРП.

На порядку денному:

1.Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

Шульгача Миколи Петровича — судді Тернопільського окружного адміністративного суду

2. Розгляд скарги судді Радомишльського районного суду Житомирської області Сіренко Наталії Станіславівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 вересня 2019 року № 2498/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

3. Розгляд скарги судді Октябрського районного суду міста Полтави Гольник Лариси Владленівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 23 травня 2018 року № 1467/3дп/15-18 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

4. Розгляд скарги судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Усатова Дмитра Дмитровича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 липня 2018 року № 2247/3дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

5. Розгляд скарг суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярського Олександра Олександровича, Арцизького районного суду Одеської області Гусєвої Наталії Дмитрівни (за дії, вчинені на посаді судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області) на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 листопада 2019 року № 2971/3дп/15-19 про притягнення суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярського Олександра Олександровича, Гусєвої Наталії Дмитрівни, Шевчук Юлії Валеріївни до дисциплінарної відповідальності.

6. Розгляд скарги судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Женеску Елеонори Вячеславни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 грудня 2019 року № 3412/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

7. Розгляд питання про поновлення строку розгляду скарги Іл’їна Юрія Івановича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 7 серпня 2019 року № 230дп-19 про закриття дисциплінарного провадження стосовно Генерального прокурора України Луценка Юрія Віталійовича.

8. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Блажівської О.Є. — за повідомленням суддів Полтавського окружного адміністративного суду Слободнюк Наталі Іванівни, Костенко Ганни Володимирівни, Кукоби Олександра Олександровича та голови Полтавського окружного адміністративного суду Удовіченка Сергія Олександровича;

2) Говорухи В.І. — за повідомленнями суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Дундар Ірини Олександрівни та Краснощокова Євгена Віталійовича;

3) Говорухи В.І. — за повідомленням судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Червинської Марини Євгенівни;

4) Говорухи В.І. — за повідомленням судді П’ятого апеляційного адміністративного суду Запорожна Дмитра Валерійовича;

5) Шелест С.Б. — за повідомленням судді Шевченківського районного суду міста Львова Федорової Оксани Федорівни.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП провела перше у 2020 році засідання. Рада розглянула матеріали щодо звільнення суддів. 

Додамо, також ВРП заявляла, що законопроект Кабміну про зарплати суддів порушує конституційні гарантії.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва