Проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС: трансляція круглого столу

14:00, 12 февраля 2020
Загалом на заході обговорять чотири питання.
Проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС: трансляція круглого столу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 12 лютого, в Києві проходить круглий стіл на тему «Проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України». Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Питання до обговорення:

  1. Відповідність Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 10 грудня 2019 року № 3407/0/15-19, вимогам чинного законодавства, міжнародно-правовим зобов’язанням України перед Радою Європи та Висновкам Венеціанської комісії.
  2. Порядок проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відповідно до Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
  3. Перспективи практичної реалізації Закону України від 16 жовтня 2019 року № 193-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» в розрізі звернення до Конституційного суду України.
  4. Правовий статус Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у процедурі призначення, кваліфікаційного оцінювання, переведення, відрядження, добору суддів тощо в аспекті Закону України від 16 жовтня 2019 року № 193-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» та Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міжнародна консультативна рада обговорила виклики та перспективи формування ВККС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді