Під час карантину Інгулецький райсуд розглянув 1155 справ

16:53, 2 июня 2020
Попри всеукраїнський карантин, судова система продовжує працювати, і на роботу судової гілки влади це ніяк не впливає.
Під час карантину Інгулецький райсуд розглянув 1155 справ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Інгулецькому райсуді міста Кривого Рогу Дніпропетровської області продовжують діяти особливий режим роботи суду та встановлені карантинні заходи і обмеження, спрямовані на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Про це повідомляє прес-служба суду.

Але ці обмеження жодним чином не заважають українцям отримати доступ до правосуддя.

За період з 12 березня 2020 року по 01 червня 2020 року до Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло 1320 справ та матеріалів, а розглянуто 1115.

Всі справи та матеріали були зареєстровані та розподілені автоматизованою системою «Д-3» між суддями. Середня кількість справ та матеріалів, що перебували на розгляді в звітний період в розрахунку на одного суддю складає 560 справ та матеріалів.

Попри всеукраїнський карантин, судова система (як і всі державні, правоохоронні органи, медичні заклади тощо) продовжує працювати, і на роботу судової гілки влади це ніяк не впливає. Суди і зараз продовжують працювати у спеціальному, і в той же час, звичному для себе режимі, хоча й введені певні обмеження:

  • припинено особистий прийом громадян керівництвом суду;
  • обмежено доступ та перебування в суді осіб, які не є сторонами судових справ, а також з симптомами гострої вірусної інфекції (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо), незалежно від їх процесуального статусу;
  • припинено ознайомлення з матеріалами цивільних та кримінальних справ та проваджень, справ про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні суду, окрім справ, що призначені до розгляду у період до 22.06.2020 року включно;
  • прийом документів здійснюється канцелярією в обмеженому режимі.
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України