Оскарження постанови апеляційного суду: КСУ розглянув норми Кодексу про адмінправопорушення

15:41, 17 июня 2020
Розглянуто справу за конституційними скаргами Кременчуцького А.М. та Павлика В.В.
Оскарження постанови апеляційного суду: КСУ розглянув норми Кодексу про адмінправопорушення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Другий сенат Конституційного Суду України 17 червня на пленарному засіданні у формі письмового провадження розглянув справу за конституційними скаргами Кременчуцького Анатолія Михайловича та Павлика Владислава Володимировича щодо положень КУоАП, інформує прес-центр КСУ.

Зазначається, що суб’єкти права на конституційну скаргу звернулися до Конституційного Суду України з клопотанням перевірити на відповідність Конституції України (конституційність) приписи частини десятої статті 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – Кодекс).

Приписами частини десятої статті 294 Кодексу встановлено, що постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

На думку авторів клопотання, застосування приписів частини десятої статті 294 Кодексу в остаточних судових рішеннях у їх справах спричинило позбавлення їх права на касаційне оскарження судового рішення.

Заявники стверджують, що застосування оспорюваних положень Кодексу призводить до порушення їхніх конституційних прав, а саме права на працю та права на судовий захист прав і свобод людини і громадянина, а також суперечить принципові верховенства права.

Головуючий на пленарному засіданні Сергій Головатий, який є суддею-доповідачем у справі, поінформував про об’єднання конституційних проваджень за вказаними скаргами в одне конституційне провадження. Суддя-доповідач також повідомив про розгляд Судом справи Кременчуцького А.М. у відкритій частині пленарного засідання та зміст конституційної скарги Павлика В.В.

Під час сьогоднішнього пленарного засідання Другий сенат розглянув матеріали справи та перейшов до закритої частини пленарного засідання для ухвалення рішення.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» публікувала анонс засідань КСУ на 17 червня. 

Також ми писали про Рішення КСУ  щодо статті 375 ККУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду