Дотримання рівних прав учасників судових процесів в умовах карантину: у ВРП обговорили головні питання

13:38, 12 августа 2020
У заході взяли участь представники органів суддівського врядування і самоврядування, судових установ, правоохоронних органів та органів державної влади.
Дотримання рівних прав учасників судових процесів в умовах карантину: у ВРП обговорили головні питання
hcj.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 12 серпня, у Вищій раді правосуддя в режимі відеоконференцзв’язку відбувся круглий стіл «Особливості функціонування судів в умовах карантину: рівні права для всіх учасників процесу», присвячений нагальним питанням, що пов’язані із впливом на учасників судових процесів обмежувальних заходів у зв’язку з карантином, передає офіційний сайт ВРП.

Представники органів суддівського врядування і самоврядування, судових установ, правоохоронних органів, органів державної влади обговорили проблеми, з якими стикаються суди в умовах карантину, та обмінялися думками щодо того, яким чином обмежувальні заходи вплинули на учасників процесу. Мета заходу – шляхом діалогу та взаєморозуміння знайти спільні шляхи подолання тих викликів, які постали перед судовою системою у зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19 і триваючим карантином, та досягти дотримання розумного балансу між правом на безпечне довкілля сторін у судових справах та недопущення дискримінації жодної з них.

Участь в обговоренні взяли: заступник Голови ВРП Олексій Маловацький, в.о. керівника секретаріату ВРП Тетяна Пархацька, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату ВРП Владислав Гуртенко, в.о. начальника відділу комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Ольга Чорна, Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Тетяна Малашенкова, завідувач сектору організаційно-протокольного забезпечення секретаріату Касаційного цивільного суду Наталія Фєрьєва, в.о. Голови Вищого антикорупційного суду Євген Крук, Голова Національної асоціації адвокатів України та Ради адвокатів України Лідія Ізовітова, заступник Голови НААУ, заступник Голови РАУ Валентин Гвоздій, в.о. заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко; представники Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Міністерства юстиції України, Державного бюро розслідувань.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що  Вища рада правосуддя звільнила у відставку двох суддів.

Також ВРП продовжила строк відсторонення судді з Рівненської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду