ОАСК скасував рішення ДАБІ про накладення 180 тис. штрафу на проектну організацію

15:13, 28 августа 2020
Матеріали справи не містять жодних доказів встановлення порушень з боку «УкрНДІпроектреставрації»: рішення суду.
ОАСК скасував рішення ДАБІ про накладення 180 тис. штрафу на проектну організацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Українського державного науково-дослідного та проектного інституту «УкрНДІпроектреставрація» до Державної архітектурно-будівельної інспекції України та скасував рішення про накладення штрафу в розмірі понад 180 тис. грн. Про це повідомляє пресцентр ОАСК.

«УкрНДІпроектреставрація» – проектна організація, яка є розробником проектної документації для виконання попередніх робіт з реставрації пам’ятки архітектури Мури фортеці (старого Замку) в м. Кам’янець-Подільському, звернулась до суду з позовом про скасування постанови Управління ДАБІ у Хмельницькій області № 41 від 27 вересня 2019 року про накладення штрафу в розмірі 180 630 грн. Справа розглядалась судом в порядку спрощеного позовного  провадження.

Розглянувши подані документи та матеріали справи, повно та всебічно з’ясувавши всі обставини справи, на яких ґрунтувався позов, суд встановив, що висновок відповідача про порушення положень державних будівельних норм «УкрНДІпроектреставрація» є помилковим, а, відповідно до п. 7 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт, реставрація пам’ятки архітектури не потребує наявності у проектної організації документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

У рішенні ОАСК зазначено, що матеріали справи не містять жодних доказів встановлення порушень при здійсненні попередніх робіт на об’єкті «Реставрація пам’ятки архітектури Мури фортеці (старого Замку) в м. Кам’янець-Подільському». При цьому на час прийняття рішення у справі відповідачем до суду не було подано відзиву на позовну заяву, будь-яких заяв чи клопотань.

Рішення набирає законної сили відповідно до статті 255 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржене до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 293, 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що протягом січня – липня 2020 року до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло понад 19 тисяч справ та матеріалів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва