Апеляційний суд залишив в силі вирок Януковичу

17:55, 2 октября 2020
Київський апеляційний суд відмовився визнати незаконним вирок Оболонського районного суду.
Апеляційний суд залишив в силі вирок Януковичу
росСМИ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 2 жовтня, Київський апеляційний суд залишив чинним вирок Оболонського райсуду Києва експрезиденту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Про це повідомляє пресслужба суду.

 «2 жовтня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційними скаргами сторони захисту, які діють в інтересах Януковича В.Ф., на вирок Оболонського районного суду міста Києва від 24 січня 2019 року, яким Януковича В.Ф. визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України, призначено остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді 13 років позбавлення волі та виправдано за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 КК України у зв`язку з недоведеністю, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

 За результатом апеляційного розгляду апеляційні скарги, подані стороною захисту, залишено без задоволення.

 Вирок Оболонського районного суду міста Києва від 24 січня 2019 року стосовно Януковича В.Ф. залишено без змін», — йдеться у повідомленні.

 Нагадаємо, що 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винуватим у державній зраді й пособництві у веденні агресивної війни і засудив його до 13 років позбавлення волі.

 Також відомо, що Печерський районний суд Києва заочно заарештував Януковича у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України