ВРП зробила заяву щодо висновку Венеціанської комісії по законопроекту №3711

21:16, 9 октября 2020
Вища рада правосуддя вітає позитивний висновок Венеціанської комісії.
ВРП зробила заяву щодо висновку Венеціанської комісії по законопроекту №3711
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Венеціанська комісія в цілому схвально оцінила законопроект №3711, що був внесений до парламенту у червні 2020 року Президентом України як невідкладний, передає офіційний сайт ВРП.

«З огляду на критичну ситуацію щодо кадрового забезпечення, яка склалась у судовій системі України, та необхідністю негайного її вирішення, Вища рада правосуддя з натхненням сприймає позитивний висновок Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційська комісія) щодо ухвалення законопроєкту №3711.

Законопроект №3711 – це наразі єдиний дієвий механізм, що покликаний запустити Вищу кваліфікаційну комісію суддів України та вирішити проблему дефіциту суддівських кадрів в судах першої та апеляційної інстанції - розпочати процес добору, кваліфікаційного оцінювання суддів та вирішити інші питання суддівської кар’єри.

Венеційська комісія зазначає, що будь-яке реформування у сфері судочинства має супроводжуватись виваженими рішеннями та комплексним підходом, бути узгодженим з чіткою та послідовною законодавчою базою.

Комісія, оцінивши законопроект №3711 на відповідність європейським стандартам та цінностям, підтвердила право української держави на успішне майбутнє судової системи, а отже і майбутнє країни.

Нагадаємо, що законопроект №3711 схвалили також Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Верховний Суд та Комітет з питань правової політики Верховної Ради України», — повідомили у ВРП.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Венеціанська комісія розпочала розгляд законопроекту Зеленського в судовій реформі. 

Нагадаємо, в Офісі Президента був розроблений новий законопроект № 3711, який передбачає, зокрема, створення нової Вищої кваліфікаційної комісії суддів. 

Додамо, на сесії Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія), яка відбулася 8-9 жовтня в онлайн-режимі в Парижі, на запит України було затверджено звіт про проект змін до Закону №3711 «Про судоустрій та статус суддів» та деяких інших законів, яким визначено важливі аспекти діяльності Верховного суду та органів судового врядування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді