ВРП звернеться до Офісу Генпрокурора щодо втручання у діяльність судді з Одещини

15:08, 20 ноября 2020
Суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Олександр Боярський повідомив про тиск на нього з боку журналіста під час розгляду справи.
ВРП звернеться до Офісу Генпрокурора щодо втручання у діяльність судді з Одещини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення за повідомленням судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського, передає офіційний сайт ВРП.

Суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області О. Боярський повідомив про тиск на нього з боку журналіста під час розгляду справи. Він зазначив, що на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook журналіст поширив створений та розміщений ним на ресурсі YouTube відеоролик. Посилання на вказаний відеоролик журналіст надіслав судді повідомленням у мобільному додатку Messenger. Суддя вважає відеоролик таким, що принижує його честь і гідність, містить образливі та ганебні сюжети щодо його особистого життя, що створює негативний соціальний образ судді та членів його сім’ї. Він переконаний, що журналіст такими діями намагається чинити тиск на нього як на суддю під час розгляду справи про стягнення додаткових витрат на дитину з метою досягнення позитивного результату для певної сторони.

Прокуратура Одеської області поінформувала, що за викладеними суддею Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярським О.О. обставинами щодо вчинення на нього тиску з боку журналіста під час розгляду цивільної справи слідчим відділом Білгород-Дністровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області розслідується кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України.

Вища рада правосуддя просить Офіс Генерального прокурора надати інформацію про розкриття та розслідування злочину у вказаному кримінальному провадженні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відмовила у внесенні Президенту подання про призначення судді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді