ВРП відсторонила суддю Бабушкінського райсуду Дніпропетровська

18:49, 2 декабря 2020
Дмитра Яковлева тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.
ВРП відсторонила суддю Бабушкінського райсуду Дніпропетровська
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Дмитра Яковлева тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя. Рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади ухвалила Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 2 грудня 2020 року, сказано у повідомленні пресцентру ВРП.

«Згідно із частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 2 грудня 2020 року, суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Яковлева Дмитра Олександровича  відсторонено від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення», — повідомили у ВРП.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Нагадаємо, у ВРП відреагували на звернення Громадської ради доброчесності до Президента щодо призначення суддів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.  

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді