Завжди на часі судова реформа в цій країні, на жаль, — голова партії Слуга народу

17:32, 22 декабря 2020
Олександр Корнієнко повідомив, що 2021 рік парламент почне з судової реформи.
Завжди на часі судова реформа в цій країні, на жаль, — голова партії Слуга народу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Із січня 2021 року Верховна Рада планує повернутися до розгляду та ухвалення законопроєктів щодо податкової амністії, створення Бюро економічної безпеки, реформи Служби безпеки та про локалізацію. Про це заявив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія на пресконференції.

«Звичайно, ми великі реформи також відклали трошки, вже хочемо в січні повернутися і таким ударним темпом це прийняти. Це амністія капіталу, так звана, податкова амністія. Це створення Бюро економічної безпеки, це законопроєкт про реформу СБУ, це локалізація, яка теж, фактично, до другого читання підготовлена, маємо дуже великий супротив з боку європейських партнерів, але я думаю, що враховуючи настрої в залі, ми все ж таки проголосуємо за локалізацію і будемо мати преференцію для українських компаній», - розповів Арахамія.

У свою чергу, голова партії, перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко додав, що в березні запланована традиційна індексація пенсій, а також доплати пенсіонерам, які досягли 75 років.

«Завжди на часі судова реформа в цій країні, на жаль, поки що. Тому і ми теж будемо до неї якось наближатися. І буквально вчора робоча група під керівництвом пана Монастирського зареєструвала законопроєкт про реформу Конституційного Суду, про регламент роботи, кворум і так далі. Це теж, я думаю, буде в найближчі тижні прийматися», - зазначив Корнієнко.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в 2021 році планується глобальна реалізація судової реформи України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва