Суд на Дніпропетровщині повідомив про тотальне недофінансування

14:58, 12 февраля 2021
У суді низький рівень оплати праці працівників апарату суду та відсутність коштів для матеріально-технічного забезпечення здійснення правосуддя.
Суд на Дніпропетровщині повідомив про тотальне недофінансування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя надійшло звернення Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області щодо критичного недофінсування, зокрема — низького рівня оплати праці працівників апарату суду та відсутності коштів для матеріально-технічного забезпечення здійснення правосуддя, із проханням вжити необхідних заходів для врегулювання ситуації, що склалася. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

«Станом на 12 лютого 2021 року фактична кількість суддів становить 16 суддів, штатним розписом передбачено 22 посади суддів.  Повноваження здійснювати правосуддя мають 14 суддів. Згідно з даними Державної судової адміністрації України за дев’ять місяців 2020 року у провадженні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебувало 10633 справ і матеріалів, з яких 7859 надійшли у звітному періоді. Навантаження одного судді в середньому становить 886 справ на рік. При цьому в місті Павлограді проживає 88218 осіб, які є потенційними користувачами судових послуг.

Вища рада правосуддя вкотре наголошує, що питання фінансового забезпечення судової влади для держави є надважливим. Адже саме фінансування сфери правосуддя є невід’ємною частиною гарантування незалежного суду.

Закликаємо органи виконавчої та законодавчої̈ влади об’єднати зусилля задля:

  • відновлення гарантованого належного фінансування потреб судів;
  • недопущення відтоку кваліфікованих кадрів із судової̈ системи;
  • недопущення припинення роботи судових установ та порушення прав громадян на доступ до правосуддя», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій зазначав, що діджиталізація не може починатись там, де закінчуються марки.

Крім того, Асоціація розвитку суддівського самоврядування закликає Зеленського дати доручення Прем’єр-міністру негайно відшукати кошти для забезпечення дотримання конституційних гарантій незалежності суддів і виконання зобов’язань держави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки