Справи Майдану: Суд дозволив спеціальне досудове розслідування стосовно екскерівника міліції Києва

20:50, 17 февраля 2021
Колишнього керівника міліції Києва підозрюють у незаконному перешкоджанні мітингів, перевищенні влади і навмисних вбивствах під час євромайдану.
Справи Майдану: Суд дозволив спеціальне досудове розслідування стосовно екскерівника міліції Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київський апеляційний суд задовольнив апеляцію прокурорів Офісу Генерального прокурора і дозволив спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві. Про це повідомила пресслужба ОГП.

Ексміліціонера підозрюють у скоєнні з 18-го по 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню мітингів, перевищенні влади і службових повноважень у складі злочинного угрупування, що призвело до настання тяжких наслідків, умисних вбивств, замахів і ряду інших злочинів.

За даними слідства, підозрюваний переховується в Росії і на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. У 2017 році Генеральна прокуратура РФ відмовила на запит Генеральної прокуратури України щодо його затримання та арешту у зв'язку з одержанням ним російського громадянства.

«Наразі зазначене рішення суду надасть право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia)», - пояснили в Офісі генпрокурора.

Раніше «Судовою-юридична газета» повідомляла, що ЄСПЛ встановив порушення прав 38 заявників під час їхньої участі у подіях Євромайдану та призначив їм компенсації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва