У КСУ відбулися пленарні засідання та засідання Першого і Другого сенатів: що розглянули

16:19, 3 марта 2021
Оприлюднено інформацію про розгляд справ у Конституційному Суді України.
У КСУ відбулися пленарні засідання та засідання Першого і Другого сенатів: що розглянули
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Конституційному Суді України 3 березня 2021 року відбулися пленарні засідання та засідання Першого і Другого сенатів. Про це повідомляє пресслужба КСУ.

Так, Перший сенат за результатами розгляду справи за конституційною скаргою Зайця Тараса Олександровича щодо конституційності положень частини третьої статті 88 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року № 1402-VІІІ постановив Ухвалу про відмову від розгляду справи на розсуд Великої палати Суду.

Другий сенат розглядав справу за конституційною скаргою Публічного акціонерного товариства акціонерний комерційний банк «ІНДУСТРІАЛБАНК» щодо конституційності положень частини третьої статті 13, частини третьої статті 16 Цивільного кодексу України. Сенат продовжить розгляд цієї справи на одному з наступних пленарних засідань.

Також Другий сенат Конституційного Суду України розглядав на засіданні питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційною скаргою Поліщука Сергія Олексійовича щодо конституційності положень пункту 4 статті 16-3 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та продовжуватиме розгляд на одному з наступних засідань Сенату.

Інформуємо, що під час засідання Третьої колегії суддів Другого сенату постановлено дві ухвали колегії суддів про відмову у відкритті конституційного провадження (неодностайні) у справах за конституційною скаргою Кротюка Олександра Володимировича щодо відповідності Конституції України положення пункту 4 частини першої статті 284 Кримінального процесуального кодексу України та у справі за конституційною скаргою Котенка Віктора Васильовича щодо відповідності Конституції України положень пункту 2 частини другої, частини третьої статті 424 Цивільного процесуального кодексу України.

Таким чином, питання щодо відкриття конституційного провадження у зазначених справах розглядатиметься на засіданнях Другого сенату Конституційного Суду України.

Раніше ми повідомляли, що КАС ВС залишив без руху позов, яким удруге оскаржено Указ Президента щодо відсторонення від посади судді КСУ.

Також відбудуться пленарні засідання Великої палати КСУ: що на порядку денному.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді