Фінансовий колапс: в Одеській області близько 158 тисяч громадян можуть залишитися без доступу до правосуддя

14:06, 10 марта 2021
Близько 158 тисяч громадян можуть залишитися без доступу до правосуддя через недофінансування Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області.
Фінансовий колапс: в Одеській області близько 158 тисяч громадян можуть залишитися без доступу до правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області склався фінансовий колапс - голова суду повідомив про дефіцит коштів для виплати заробітної плати працівникам апарату суду. Про це інформує пресслужба ВРП.

Станом на 9 березня 2021 року фактична кількість суддів становить 11 осіб, штатним розписом передбачено 15 посад суддів. Повноваження здійснювати правосуддя мають 8 суддів. Згідно з даними Державної судової адміністрації України за 2020 рік у провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області перебувало 9799 справ і матеріалів, з яких 7737 надійшли у звітному періоді. Навантаження одного судді в середньому становить 859 справ на рік. При цьому в Білгород-Дністровському районі Одеської області проживає 157824 осіб, які є потенційними користувачами судових послуг.

ВРП вкотре наголошує, недофінансування судової влади є прямим втручанням в її незалежність і, як наслідок, позбавляє громадян доступу до правосуддя.

Раніше ми повідомляли, що понад 41 тисяча жителів залишилися без доступу до правосуддя: причина – недофінансування Галицького районного суду Львова.

Раніше стало відомо, що близько 13 тисяч жителів залишилися без доступу до правосуддя через недофінансування Пустомитівського районного суду Львівської області.

Також «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області звернувся до ВРП щодо критичного недофінансування. 

Крім того, суд на Донеччині перебуває в умовах тотального недофінансування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду