Продовжено строк відрядження судді до Подільського районного суду Києва

12:50, 7 сентября 2021
У Подільському районному суді Києва нормативний час розгляду справ перевищує середній показник по Україні та становить 257 днів для одного судді.
Продовжено строк відрядження судді до Подільського районного суду Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність продовження на один рік строку відрядження судді до Подільського районного суду міста Києва. Про це повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

Наразі у вказаному суді нормативний час розгляду справ перевищує середній показник по Україні та становить 257 днів для одного судді.

Водночас по Україні цей показник становить у середньому 177 днів для кожного повноважного судді з урахуванням рекомендованих ВРП показників середньої тривалості розгляду справ.

При цьому у Подільському районному суді міста Києва визначено 21 штатну посаду суддів, фактично здійснюють правосуддя 13 суддів.

Статтею 55 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що у разі продовження існування обставин, що були підставою відрядження судді, Вища рада правосуддя продовжує строк його відрядження за зверненням голови суду, до якого суддя відряджений, та за згодою такого судді.

З огляду на те, що в Подільському районному суді міста Києва продовжують існувати обставини, що були підставою для відрядження судді Рибалки Ю.В. Рада дійшла висновку, що продовження строку його відрядження дасть змогу певним чином врегулювати навантаження і забезпечити належні умови для доступу до правосуддя в Подільському районному суді міста Києва.

У зв’язку із цим 7 вересня 2021 року Вища рада правосуддя вирішила продовжити на один рік строк відрядження судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області Рибалки Юрія Володимировича шляхом тимчасового переведення до Подільського районного суду міста Києва.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що п’ять суддів, у тому числі двоє суддів Верховного Суду, звільнилися у відставку.

Додамо, що ВРП розглядає матеріали про звільнення суддів з посад за загальними обставинами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області