Справа «Приватбанку»: ВАКС дозволив здійснювати спеціальне досудове розслідування

10:42, 28 октября 2021
Суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива НАБУ.
Справа «Приватбанку»: ВАКС дозволив здійснювати спеціальне досудове розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 28 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива НАБУ та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови правління одного із великих банків України.

Підозрюваний брав участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції. Слідчий суддя роз’яснив йому, що відтепер повістки про виклик його до суду будуть обов’язково публікуватися в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному сайті Офісу Генерального прокурора. З моменту опублікування такої повістки, підозрюваний вважатиметься належним чином ознайомленим з її змістом.

Копії процесуальних документів, що підлягають врученню підозрюваному, будуть надсилатися його захисникам.

Якщо підстави для постановлення слідчим суддею ухвали про спеціальне досудове розслідування перестануть існувати, подальше досудове розслідування стосовно підозрюваного здійснюватиметься згідно із загальними правилами, передбаченими КПК України.

Нагадаємо, колишнього голову правління одного із великих банків України підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 366 КК України.

Раніше ми розповідали про справу «ПриватБанку»: запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління залишили без змін.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва