Якою буде нова будівля ВАКС: обрано переможця конкурсу

09:24, 29 октября 2021
Обрано переможця конкурсу «Нове будівництво корпусу Вищого антикорупційного суду».
Якою буде нова будівля ВАКС: обрано переможця конкурсу
Джерело фото: ВАКС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Днями конкурсна комісія, до складу якої увійшли архітектори з Києва, Львова та Харкова, а також представник Антикорурційної ініціативи ЄС та представник Вищого антикорупційного суду визначила переможця архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію «Нове будівництво корпусу Вищого антикорупційного суду по проспекту Перемоги, 41, у місті Києві». Про це інформує пресслужба ВАКС.

Переможцями стали: Олександр Пінчук, Михайло Корсак та В’ячеслав Стецюк. Вони отримають премію у розмірі 60 тис. грн, та головне – можливість стати частиною історії становлення Вищого антикорупційного суду.

Архітектурна концепція нової будівлі Антикорсуду, яку презентували переможці, втілює в собі символи змін і реформ, та водночас виступає мостом між традиціями, історією та новими технологіями. Два об'єми будівлі різні за візуалом і формою. При цьому верхній блок зі скла та металу, що символізує реформи та інновації є домінантним. Нижній блок будівлі, більш ґрунтовний, має сітку поділів фасаду та оздоблений гранітом, ідентичним центральному фасаду наявної будівлі, підкреслюючи спадкоємність форм і матеріалів.

Друге призове місце здобули: Максим Шульга, Іванна Шульга, та Микола Мальований. Вони отримають грошовий приз у розмірі 40 тис. грн.

Третє місце – Андрій Лесюк, Михайло Когут, Ігор Когут, Тереза Карлик, Гордій Святий, Уляна Гречка, Єва Бондаренко, Катерина Іващук і Марія Школьник.

Нагадаємо, на початку серпня 2021 року Вищий антикорупційний суд спільно з Антикорупційною ініціативою EUACI оголосив про початок прийому документів на Всеукраїнський закритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію «Нове будівництво корпусу Вищого антикорупційного суду по проспекту Перемоги, 41, у місті Києві». Конкурс проводився з липня по жовтень 2021 року. Організатором виступила Національна спілка архітекторів України.

Джерело фото: ВАКС

Джерело фото: ВАКС

Джерело фото: ВАКС

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Антикорупційного суду буде унікальна будівля.

Також у ВАКС пояснили, навіщо суду нова будівля.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде