Наслідки кібератаки: суд повідомив про відсутність у ЄДРСР деяких текстів судових рішень

19:58, 31 января 2022
Восьмий ААС також повідомив, що на вебпорталі «Судова влада України» не в повному обсязі працює вебсайт суду.
Наслідки кібератаки: суд повідомив про відсутність у ЄДРСР деяких текстів судових рішень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державні інформаційні ресурси продовжують відновлювати дані після масштабної кібератаки.

Раніше ми писали, що П’ятий (раніше – Одеський) апеляційний адміністративний суд повідомив, що у Реєстрі судових рішень відсутні деякі тексти його судових рішень.

А 28 січня про таку ситуацію розповів Полтавський окружний адміністративний суд. Там додали, що оскільки досі не здійснюється обмін даними із судами апеляційної та касаційної інстанції, суд не може отримати повну інформацію щодо оскарження своїх рішень. Відповідно, можуть виникнути проблеми із виконанням судових рішень у сторін процесу.

Також ми публікували коментар керівника ДП «ІСС» з цього приводу.

31 січня Восьмий ААС повідомив про деякі проблеми.

«Як відомо, у ніч з 13 на 14 січня 2022 року відбулася хакерська атака на державні інформаційні ресурси (вебсайти органів державної влади, в тому числі Єдиний державний реєстр судових рішень, Електронний суд, вебпортал «Судова влада України», електронні пошти судів тощо).

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» як адміністратор Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи вживає заходи з усунення наслідків зазначеної кібератаки, однак дотепер їх не вдалося повністю усунути.

Зокрема, у Восьмому ААС станом на сьогодні залишаються такі проблеми:

Програма «Бронювання систем відеоконференцзв’язку» не дає змоги проводити судові засідання з іншими судами у такому режимі.

Робота підсистеми «Електронний суд» є частково відновленою (заяви почали надходити до суду тільки з 20 січня 2022 року, тоді ж відновився обмін інформацією з електронними кабінетами учасників процесу).

В Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутні тексти судових рішень Восьмого ААС, які були виготовлені в автоматизованій системі документообігу суду після 14 січня 2021 року.

Не в повному обсязі працює вебсайт Восьмого ААС на вебпорталі «Судова влада України». Так, розділ «Список справ, призначених до розгляду» дотепер недоступний, також з 14 січня 2021 року не відображаються розділи «Список автопризначенних справ, що надійшли вперше» та «Стан розгляду справ».

Про проблеми в роботі вказаних сервісів поінформовано державні підприємства «Інформаційні судові системи» та «Центр судових сервісів», які працюють над усуненням несправностей.

Для отримання та/або уточнення інформації телефонуйте до канцелярії суду за номером (032) 261 45 14.

Сподіваємось на Ваше розуміння та очікуємо разом із Вами на якнайшвидше відновлення функціонування усіх інформаційних ресурсів», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді