У газеті «Голос України» оприлюднено оголошення про проведення ХІХ позачергового з’їзду суддів

14:18, 19 мая 2022
Згідно з рішенням Ради суддів України проведення з'їзду призначено на 11-13 липня 2022 року.
У газеті «Голос України» оприлюднено оголошення про проведення ХІХ позачергового з’їзду суддів
Джерело фото: voladm.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя повідомила, що у газеті «Голос України» № 106 (7856) від 19 травня 2022 року оприлюднено оголошення про проведення ХІХ позачергового з’їзду суддів України. Про це йдеться у пресслужбі ВРП.

«Відповідно до частини 6 статті 130 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" оголошення про скликання з’їзду суддів України та питання, що виносяться на його розгляд, мають бути опубліковані в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" не пізніше як за тридцять днів до початку роботи з’їзду, а згідно з частиною 7 статті 130 вказаного закону у разі якщо з’їзд суддів скликається для обрання членів Вищої ради правосуддя, оголошення має бути опубліковане не пізніш як за сорок п’ять днів до початку роботи з’їзду.

На порядок денний XІХ позачергового з’їзду суддів України винесені питання про обрання членів Вищої ради правосуддя та про призначення суддів Конституційного Суду України. На час ухвалення зазначеного рішення Ради суддів України вакантними є вісім посад членів ВРП та дві посади суддів Конституційного Суду України за квотою з'їзду суддів.

Згідно з рішенням Ради суддів України  від 12 травня 2022 року  № 12  проведення з'їзду призначено на  11-13 липня 2022 року у приміщенні Київського апеляційного суду за адресою: м. Київ, вул. Солом'янська, 2а», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що розпочато прийом документів від кандидатів, які обиратимуться до складу ВРП з’їздом суддів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва