Продав автівку і заявив про угон: власник опинився на лаві підсудних за аферу

17:30, 3 декабря 2019
Чоловіку, який продав свою автівку, а потім заявив про її угон, оголошено вирок за завідомо неправдиві показання.
Продав автівку і заявив про угон: власник опинився на лаві підсудних за аферу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Скадовський райсуд Херсонської області ухвалив вирок стосовно обвинуваченого за частиною першою статті 383 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та за частиною першою статті 384 КК України (завідомо неправдиве показання потерпілого надане органу, що здійснює досудове розслідування), призначив покарання у виді обмеження волі строком на два роки та на підставі статті 75 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом визначеного іспитового строку терміном один рік не вчинить нового злочину. Про це повідомляє прес-служба суду.

Так, мешканець Скадовського району обвинувачувався у тому, що 16 вересня з метою притягнення невинної особи до кримінальної відповідальності завідомо неправдиво повідомив слідчого про те, що 8 вересня малознайомі особи, перебуваючи за місцем його проживання, незаконно заволоділи його автомобілем марки «ВАЗ 2107» червоного кольору, який насправді він продав. Під час допиту у якості потерпілого чоловік повторив свої неправдиві показання щодо незаконного заволодіння його автомобілем.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, новий господар автомобіля надав правоохоронцям розписку і документи, які підтверджують законну купівлю транспортного засобу.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав, підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаявся і запевнив, що не повторить подібних дій у майбутньому.

При призначенні покарання обвинуваченому суд врахував, що вчинений злочин є злочином невеликої тяжкості, і дані про особу обвинуваченого, який не має судимості, офіційно не працює, вдівець, має на утриманні трьох малолітніх дітей, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває. Також суд урахував обставини, що впливають на покарання, з яких пом’якшуючою визнав щире каяття, про яке свідчить повне визнання своєї вини та готовність нести передбачену законом відповідальність за вчинені злочини. Обтяжуючих покарання обставин судом не встановлено.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляція до Херсонського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

З текстом вироку можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи №663/3393/19.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, який кросовер найшвидший.

Також відомо, як скасувати штраф за перевищення швидкості.

Крім цього, ми писали, які іномарки швидко ржавіють.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси