Перерахунок пенсій колишнім військовим: що розглядатиме Велика Палата Верховного Суду

17:20, 17 февраля 2020
18-19 лютого на розгляді Великої Палати передбуватиме низка справ.
Перерахунок пенсій колишнім військовим: що розглядатиме Велика Палата Верховного Суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Цього тижня Велика Палата Верховного Суду розгляне низку важливих справ. Про це йдеться на офіційній сторінці ВС у Facebook.

Так, 18 лютого на 11:30 призначено розгляд справи № 916/912/19 за позовом ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» до первинної профспілкової організації про стягнення заборгованості за реалізацію путівок на базу відпочинку. Скаржник посилається на порушення судами попередніх інстанцій правил предметної та суб’єктної юрисдикції і стверджує, що спір має розглядатися за правилами господарського судочинства.

Крім того, о 14:00 18 лютого відбудеться судове засідання у справі № 910/3009/18, яка була передана на розгляд Великої Палати ВС Касаційним господарським судом у складі ВС з огляду на наявність виключної правової проблеми. Питання, яке має вирішити Велика Палата, стосується наявності чи відсутності обов’язку Національного банку України як заставодержателя затвердження/погодження з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб способу, порядку, складу та умов звернення стягнення на заставне майно.

У справі № 912/2730/18, розгляд якої призначено на 14:30 18 лютого, Велика Палата ВС має вирішити питання щодо юрисдикції спорів про визнання протиправним та скасування наказу Держгеокадастру про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою.

19 лютого в порядку письмового провадження без виклику сторін Велика Палата ВС розгляне зразкову справу № 240/6263/18 щодо перерахунку пенсії особам, звільненим з військової служби.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи може висновок експерта бути належним і допустимим доказом.

Також ВП ВС роз’яснила, який спір можна вважати приватноправовим.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки