Гонорар успіху адвоката: що розглядатиме Велика Палата Верховного Суду

12:53, 10 марта 2020
10-11 березня на розгляді Великої Палати перебуватиме низка важливих справ.
Гонорар успіху адвоката: що розглядатиме Велика Палата Верховного Суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Цього тижня Велика Палата Верховного Суду розгляне низку важливих справ. Про це йдеться на офіційній сторінці ВС у Facebook.

Так, у справі № 904/4507/18, розгляд якої призначено на 11:30 10 березня, Велика Палата ВС має вирішити виключну правову проблему щодо можливості віднесення до судових витрат бонусів, передбачених договором про надання правничої допомоги, залежно від результатів розгляду справи, тобто так званого «гонорару успіху».

10 березня о 12:00 Велика Палата ВС розгляне заяву про перегляд за виключними обставинами судових рішень у справі щодо банкрутства Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» на підставі рішення ЄСПЛ у справі «Космос Мерітайм Трейдінг енд Шиппинг Ейдженсі Ко ЛТД проти України», у якому суд встановив порушення ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в частині безсторонності суду та розумності строків проваджень.

10 березня о 14:30 Велика Палата ВС розгляне справу № 910/11027/18, що містить виключну правову проблему щодо визначення моменту, з якого починається перебіг позовної давності у спорах за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до осіб про стягнення шкоди в порядку ч. 5 ст. 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

11 березня о 10:00 Велика Палата ВС розгляне заяву про перегляд судових рішень щодо засудженого на підставі рішення ЄСПЛ у справі «Скоморохов проти України», в якому суд встановив порушення ст. 3 Конвенції у зв’язку із катуванням заявника та відсутністю ефективного розслідування його скарг на таке поводження, а також ст. 6 Конвенції у зв’язку з використанням доказів, отриманих від заявника під катуванням, для забезпечення його засудження.

На 11:00 11 березня призначений розгляд справи № 0306/7567/12, у якій наявна виключна правова проблема щодо тлумачення і застосування судами ст. 375 КК України, яка передбачає кримінальну відповідальність за постановлення суддею завідомо неправосудного рішення.

Крім того, 11 березня в порядку письмового провадження Велика Палата ВС розгляне апеляційну скаргу на рішення КАС ВС у зразковій справі № 160/3586/19 щодо розстрочення виплат сум підвищеної пенсії військовослужбовцям у відставці.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи може висновок експерта бути належним і допустимим доказом.

Також ВП ВС роз’яснила, який спір можна вважати приватноправовим.

Додамо, ми писали про рішення ВП ВС щодо призначення пенсії пільговикам за віком.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області