Верховний Суд визнав норми Регламенту Вищої ради правосуддя законними

17:48, 5 ноября 2020
Позивач просив визнати протиправним і нечинним пункт 6.7 Регламенту, а також просив визнати протиправною відмову ВРП надати йому для ознайомлення електронну копію протоколів засідань та технічних записів засідань Другої Дисциплінарної палати ВРП.
Верховний Суд визнав норми Регламенту Вищої ради правосуддя законними
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 5 листопада, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду підтвердив законність дій Вищої ради правосуддя. Судовим рішенням громадянину відмовлено у задоволенні позову до ВРП. Про це повідомляє офіційний сайт Вищої ради правосуддя.

«Позивач просив визнати протиправним і нечинним пункт 6.7 Регламенту ВРП, відповідно до якого надавати витяг із протоколу засідання або технічний запис можна лише особі, яка має право оскаржити рішення Ради чи Дисциплінарної палати. Також він просив визнати протиправною відмову ВРП надати йому для ознайомлення електронну копію протоколів засідань та технічних записів засідань Другої Дисциплінарної палати ВРП у конкретній дисциплінарній справі та зобов’язати ВРП надати йому вказані матеріали.

Згідно з пунктом 6.1 Регламенту ВРП на засіданнях Ради, Дисциплінарних палат ведуться протоколи та здійснюється повне фіксування технічними засобами, за винятком тієї частини засідання, що проводиться у нарадчій кімнаті. Відеотрансляція засідань Ради може відбуватися лише за наявності клопотань (згоди) всіх сторін (осіб, щодо яких розглядається питання порядку денного), за результатами розгляду яких Рада ухвалює відповідне рішення.

Абзацом першим пункту 6.7 Регламенту ВРП передбачено, що витяг із протоколу засідання або копія технічного запису надається особі, яка має право оскаржити рішення Ради чи Дисциплінарної палати, за її клопотанням. Частиною першою статті 51 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» визначено, що право на оскарження рішення Дисциплінарної палати у дисциплінарній справі до ВРП має суддя, щодо якого ухвалено відповідне рішення.

Копія протоколу та технічний запис засідання Ради або Дисциплінарної палати Ради може надаватися виключно в межах процедури оскарження рішення Ради чи Дисциплінарної палати ВРП. Їх використання з іншою метою та в інший спосіб чинним законодавством не передбачено. Вища рада правосуддя діяла в межах повноважень, наданих їй чинним законодавством України. Саме це підтвердив Верховний Суд, відмовивши позивачу», — йдеться у повідомленні.

Раніше КАС висловився щодо співвідношення судових витрат та вимог адміністративного позову.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва