Стягнення заборгованості за поставлений товар за договором: постанова КГС ВС

20:35, 3 ноября 2021
Колегія суддів КГС ВС указала на важливі аспекти.
Стягнення заборгованості за поставлений товар за договором: постанова КГС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 жовтня 2021 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду розглянув справу № 905/1532/17 про стягнення заборгованості за поставлений товар за договором. Про це повідомляє пресслужба КГС ВС.

Господарський суд ухвалою, залишеною без змін постановою апеляційного господарського суду, скаргу позивача задовольнив. Визнано неправомірною бездіяльність відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення виконання рішень у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції щодо невжиття заходів примусового виконання наказу господарського суду. 

Колегія суддів КГС ВС зазначила, що суди попередніх інстанцій дійшли правомірного висновку про те, що обставини, передбачені ч. 2 та ч. 3 ст. 4 Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», є окремими та самостійними підставами для переходу до процедури виконання рішення за рахунок коштів, передбачених  бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду. Отже, рішення суду повинно виконуватися лише за фактом спливу шестимісячного строку з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження, тобто після закінчення цього строку.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд оприлюднив щотижневий огляд рішень, ухвалених ВС за період із 25 до 29 жовтня 2021 року. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде